Adrem a participat la conferința Carieră în Industria Energetică, organizată de Societatea Ingerilor Energeticieni din România (SIER). Cu această ocazie, Corneliu Bodea, CEO ADREM, a susținut un seminar pe tema leadershipului, iar Ramona Baiu, Manager Resurse Umane Adrem, o prezentare a companiei și a particularităților programului de practică de vară Adrem.

Evenimentul organizat de SIER, adresat în principal tinerilor ingineri, dar și studenților din domeniul energetic, atrage unele dintre cele mai importante companii de profil cu activitate în România.

Acestea sunt interesate să ofere informații despre programele de practică de vară, stagii tip internship, dar și despre procesul de recrutare în vederea obținerii unui loc de muncă încă din primul an de la finalizarea studiilor.

 

Seminar la SIER Corneliu Bodea, CEO Adrem : Este leadership-ul un criteriu în alergerea carierei?

 

Corneliu Bodea, CEO Adrem & Președinte CRE,  a susținut, cu ocazia Conferinței SIER: Carieră în Industria Energetică seminarul de dezvoltare personală:  Este leadership-ul un criteriu în alegerea carierei?, la care au participat mai mult de 120 de tineri ingineri, studenți și absolvenți.

Unul dintre aspectele cheie ale workshopului a fost cel al valorilor personale și organizaționale, și al felului în care acestea sunt reflectate în stilul de leadership, în special în contextul transferului de cunoștințe, aptitudini și abilități, dar și al transferului de responsabilități de rol. Adrem integrează valorile organizaționale în toate proiectele sale, așa cum o reflectă și raportul de sustenabilitate, activitate  inițiată de Adrem încă din 2016, care are în vedere și analiza impactului în comunitate prin prisma progamelor educaționale oferite.

 

Corneliu Bodea, CEO Adrem și Președinte CRE, Training pe Leadership pentru studenții Facultății de Energetică – SIER 2019

 

Participanții au identificat printre cele mai importante valori care pot fi regăsite în ierarhia de valori a unui leader autenticitatea, curajul, integritatea, respectul și capacitatea de a comunica. Nu este nici prima nici ultima ocazie în care CEO Adrem intră în legătură cu tinerii cu potențial de leadership.  Aceasta este o temă recurentă în vederea formării generațiilor viitoare.

Cu toate că volumul participanților a fost foarte mare, a existat posibilitatea unor interacțiuni directe pe toată durata desfășurării workshopului. Studenții de la Facultatea de Energetică a Universității București au avut astfel și posibilitatea de a exersa anumite aptitudini de leadership, moderând, după model, echipe formate din colegii lor.

Practica de vară pentru ingineri energeticieni – mesajul Adrem

Cu ocazia conferinței “Carieră în Industria Energetică”, organizată de filiala de tineret a SIER, Adrem demarează programul de practică pentru anul 2019, și așteaptă, în perioada 1 Aprilie – 1 Mai, aplicații de la studenți, masteranzi și proaspăt absolvenți pentru stagiul de practică de vară.

Mesajul companiei noastre pentru toți participanții la SIER este că primul pas spre o carieră de succes începe cu Adrem, prin programul de practică dedicat studenților și absolvenților care doresc să încerce lucrul într-o companie de profil, și pentru care primim aplicații aici.

Programul de internship Adrem – pentru studenți și tineri profesioniști

Programul de internship oferit de Adrem face parte din strategia companiei de a investi în resursa umană, atât în cadrul companiei, cât și în interesul comunității în care își desfășoară activitatea, facilitând acces la cunoștințe tehnice avansate și exemple de bună practică pe care participanții le pot folosi pentru a-și consolida cunoștințele în domeniul ales.

Unul dintre avantajele principale ale programului de practică Adrem este faptul că participanții au o experiență de lucru reală, încă din etapa de selecție, prin interviurile organizate în acest sens de specialiștii Adrem în resurse umane. Mai mult de atât, în 2019 Adrem continuă tradiția unor stagii de practică pentru care există, în anumite cazuri, și o ofertă de muncă la sfârșitul programului de practică.

Procesul de selecție la practica Adrem simulează experiența de pe piața muncii

Cu toate că sunt acceptate aplicații de la specializări diferite, precum și de la studenți și absolvenți, toți participanții au în comun faptul că doresc să învețe de la profesioniștii Adrem, și își doresc o carieră însoțită de valorile Adrem: ambiție, respect, rigurozitate, implicare și responsabilitate.

Anual sunt trimise sute de aplicații, dintre care, de regulă, 20% sunt selectați pentru stagiul de practică propriu zis. Acesta durează în total 8 săptămâni, dintre care primele două sunt dedicate prezentării detaliate a fiecărui departament tuturor participanților, în vederea selectării acelui departament în care vor face practica ulterior, în cele 6 săptămâni ale programului de practică.

În edițiile anterioare ale practicii de vară la Adrem, participanții au apreciat în mod deosebit și relația cu un mentor menit să îi ghideze în carieră, dar și în experiența de învățare directă la locul de muncă, prin îndrumarea acestora în familiarizarea cu tehnologiile și metodele folosite în domeniu.

Aplicația constă într-o scrisoare de intenție și un curriculum vitae în orice format dorește candidatul (cu excepția europass), trimise la această adresă.