Bucureşti, 16 mai 2018 – Grupul de companii energetice Adrem lansează primul Raport de Sustenabilitate şi Transparenţă pentru anul 2016, conform standardelor internaționale (Global Reporting Initiative G4) și prezintă impactul companiei în economia românească, precum şi rezultatele din domenii precum guvernanța corporativă, resurse umane, investițiile și relația cu comunitățile locale, performanţa şi contribuţia la dezvoltarea serviciilor şi soluţiilor din sectorul energetic.

Adrem, în mod direct, susţine 850 de familii, un total de cca 2250 persoane* din regiunea Olteniei. Acest numar este egal cu aproximativ 25% din numarul total al populaţiei şomere din judeţul Gorj sau Mehedinţi**.

Sau numarul total al copiilor înscrişi la gradiniţa în municipiul Slatina, judeţul Olt.*** Sau numarul total al copiilor înscrişi la şcoală în Judeţul Calafat.

 

Alte câteva exemple dintre realizările grupului Adrem în anul 2016:

 

  • accidente de muncă soldate cu pierderi de vieți omenești;
  • 100 % din angajați sunt cetățeni români;
  • rata fluctuaţiei personalului sub 10%;
  • 22% din angajații grupului au fost incluși în programele de performanță și de dezvoltare a carierei ;
  • 46.000 RON sunt investiți anual în programe de responsabilitate socială pentru comunitățile din România.

“Acest prim Raport de Sustenabilitate și Transparență evidențiază angajamentul nostru de a respecta așteptările părților interesate în ceea ce privește dezvoltarea durabilă și reflectă intenția Grupului Adrem de a contribui la un mediu de afaceri mai responsabil în România. Aşadar, prin obiectivele și acțiunile noastre, sprijinite de angajații și partenerii noștri, dorim să fim un exemplu și suntem încrezători că putem să îmbunătățim nu numai sectorul nostru de activitate, ci și că putem avea un impact pozitiv pentru comunitățile în care lucrăm.” Corneliu Bodea, CEO Adrem.

Pentru a citi integral raportul de sustenabilitate Adrem pentru anul 2016, accesați documentul.

În realizarea raportului pentru 2016, Adrem a beneficiat de sprijinul unui consultant specializat în domeniul consultanţei de dezvoltare durabilă, Delloite.

 

Despre Adrem

 

Adrem reprezintă trei companii românești cu specific energetic, orientate către inovație: Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link. Împreună, companiile Adrem oferă produse, servicii și soluții care acoperă domeniul energetic precum: soluții complete pentru infrastructura energetică, de la lucrări complexe de antreprenoriat general și echipamente dezvoltate în cadrul companiei (Adrem Engineering); la servicii pentru rețelele de utilități precum citire contoare, administrare grupuri de măsură, mentenanța infrastructurii electrice și operarea rețelelor de distribuție de energie (Adrem Invest); și la soluții în eficiență energetică, vizibilitate & informare, optimizare operațională, automatizare & control și produse smart home.

Companiile Adrem au un număr de peste 950 de angajați, acoperire geografică națională și o cifră de afaceri estimată pentru 2018 de 38 milioane de euro.