- În 2019, compania își menține cifra de afaceri de anul trecut – 40 milioane euro – în pofida cadrului de reglementare impredictibil
- Evoluția grupului Adrem în intervalul 2020-2024 va fi solidă, bazată pe contracte de termen lung, iar profitabilitatea va fi în creștere.
București, 18 decembrie 2019 – Adrem își menține cifra de afaceri de 40 milioane de euro, la nivelul anului trecut, în ciuda cadrului de reglementare impredictibil apărut în urma OUG 114/2018. În 2019, grupul și-a păstrat capacitatea de a contribui la menținerea siguranței sectorului energetic prin oferirea de servicii și produse complexe și prin extinderea portofoliului de produse dedicate consumatorilor finali.
„Grupul nostru a investit peste 20 milioane de euro în ultimii 5 ani, investiții direcționate în dezvoltarea de capacități de producție de energie electrică din resurse regenerabile, utilaje și echipamente, soluții informatice și dezvoltarea personalului. În ultimul an investițiile au avut de suferit la nivelul întregii piețe. Însă ne propunem în continuare să creștem portofoliul de clienți menținând satisfacția celor actuali și să fim un partener de încredere al comunităților în care ne desfășurăm activitatea “, a spus Corneliu Bodea, CEO Adrem și Președinte CRE.
2019 a fost un an dificil pentru Adrem, poate unul dintre cei mai dificili ani din ultima perioadă cel puțin, din cauza OUG 114/2018 care a afectat toți partenerii din piață. Aceștia au fost nevoiți să reducă bugetele proiectelor și să acopere taxele impuse de lege, ceea ce a dus mai departe la afectarea bugetelor și proiectelor companiei. Pentru a face față situației, grupul de companii Adrem a trebuit să ajusteze costurile trimestrial, să-și regândească modelul de business și să identifice noi oportunități de dezvoltare.
„În acest an am vorbit de multe ori despre reziliență și vin acum cu un nou exemplu: OUG 114/2018 ne-a afectat pe toți, atât companii, cât și angajați. Faptul că am reușit să ne menținem cifra de afaceri la același nivel de anul trecut reprezintă dovada capacității noastre formate în timp, aceea de a rezista la situații de criză și de a ne reveni ulterior prin strategii adaptate și diversificate. În 2019 am început diversificarea portofoliului B2C cu noi servicii și produse, iar în anul 2020 vom continua aceste activități, vom căuta soluții care să ne ajute să ne revenim după această ordonanță și să confirmăm creșterea pe care o estimez în industria energetică românească”, continuă Corneliu Bodea.
Anul acesta, Adrem a contractat aproximativ 115 milioane de euro, cu aproape 10% mai mult față de anul anterior. Printre cele mai importante proiecte ale companiei sunt contractele pe perioade de patru și opt ani pentru furnizarea de servicii precum mentenanță și administrare grupuri de măsură cu unii dintre principalii distribuitori de energie și gaz – CEZ, E.ON, Enel și Electrica. Totodată, anul acesta ne-am concentrat pe proiecte de smart metering, smart grid și digital transformation.
În anul 2020, Adrem va relua obiectivele strategice din 2019 și se va implica în continuare în proiecte majore, în special de antreprenoriat general și eficiență energetică, în infrastructura de transport de gaz și distribuție de energie. De asemenea, va continua direcția strategică de diversificare a portofoliului de clienți din zona de B2C și implicit de dezvoltare a serviciilor și produselor pentru consumatorii finali de energie, industriali, municipali sau casnici.