Scoaterea contoarelor la limita de proprietate și securizarea acestora înseamnă mai multă siguranță și confort pentru consumatorii de energie electrică.

Principalele beneficii ale consumatorilor sunt:

 • Realizarea citirilor periodice fără a fi necesară contactarea și prezența consumatorului.
 • Executarea unor lucrări de mentenanță la instalația de racordare sau actualizarea unor date tehnice se poate face de asemenea fără a fi necesară contactarea sau prezența consumatorului.
 • Îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite, lucrările de scoatere contoare la limita de proprietate fiind corelate cu lucrările de modernizare a rețelei de distribuție de joasă tensiune din zona respectivă.
  Mutarea contorului la limita de proprietate presupune modificarea instalației de racordare la rețeaua de energie electrică. Valoarea lucrării depinde de lungimea și tipul branșamentului și este suportată integral de către operatorul de distribuție în cadrul modernizărilor proiectate. În cazul în care consumatorul solicită individual modificarea instalației de racordare, cheltuielile cu modificarea vor fi susținute de către acesta.
  Menționăm ca începând cu anul 2012, soluțiile tehnice de racordare la rețeaua de energie electrică a noilor consumatori sunt realizate având în vedere amplasarea contorului la limita de proprietate.
  Din anul 2009, CEZ Distribuție a pus accentul pe scoaterea grupurilor de măsură la limita de proprietate. Valoarea investiției până în momentul de față se ridica la aproximativ 80 milioane lei.
  Din totalul de 1,4 milioane de contoare montate în zona Olteniei, mai mult de jumătate sunt amplasate în afara locuinței sau la limita de proprietate. Lucrările sunt prioritizate în funcție de vechimea și starea tehnică a rețelei precum și parametrii de calitate ai energiei electrice distribuite și treptat vor ajunge să beneficieze de acestea toți abonații din regiunea Oltenia.