Adrem Invest, cel mai experimentat montator de contoare inteligente din România, a finalizat cu succes montarea a 10.000 de contoare inteligente în proiectul intitulat ”Sistem de măsurare și transmitere a datelor de la contoare, format din contoare inteligente monofazate sau trifazate și concentratoare de date“.
 
Principalii contractanți au fost Intrarom și Distribuție Oltenia, parte a Grupul CEZ în România, Adrem Invest fiind parte a acestui proiect ca subcontractant, alături de ADD GRUP, și ocupându-se de instalarea echipamentelor furnizate de ADD GRUP  și de managementul de proiect pe acest segment.
 
Pentru acest proiect, Intrarom a ales compania Adrem Invest pentru serviciile de montare a contoarelor inteligente, Adrem fiind cel mai experimentat montator din piață și cea mai mare companie antreprenorială de servicii energetice din România, printre clienții noștri numărându-se Distribuție Oltenia, parte a Grupului CEZ în România, Enel sau Delgaz Grid.
 
Activitatea de instalare a început în luna martie a acestui an și s-a finalizat în luna iulie. Deși proiectul a demarat odată cu începutul pandemiei și instituirea stării de urgență, echipele Adrem Invest au lucrat fără întrerupere, cu toate măsurile speciale care se impuneau – echipament de protecție și respectarea strictă a tuturor recomandărilor de prevenție venite din partea autorităților.
 
În acest context foarte dificil, Adrem a finalizat montarea concentratoarelor de date, a contoarelor, repetoarelor si filtrelor conform graficului de execuție al proiectului, fără nicio abatere de la calendar și asigurând toate activitățile de troubleshooting necesare îndeplinirii indicatorilor din contract.
 
Finalizarea cu succes a proiectului, într-un context mai puțin favorabil, a demonstrat încă o dată experiența Adrem Invest în această industrie de importanță majoră pentru România și capacitatea echipelor noastre de a se adapta la orice condiții de lucru, de a îndeplini sarcinile contractuale și de a contribui la modernizarea industriei energetice din România.
 
Proiectul este finanțat din fonduri europene și este parte din strategia Grupului CEZ în România pentru modernizarea sistemului de măsurarea a energiei electrice. Obiectivele finale ale proiectului sunt îmbunătățirea tehnică a rețelei, reducerea pierderilor, îmbunătățirea indicilor SAIDI și SAIFI, creșterea capacității rețelei pentru noi conectări și satisfacerea cererii în creștere, reducerea costurilor de întreținere pentru rețea, și, nu în ultimul rând, creșterea calității energiei electrice.
 
Proiectul a presupus, printre altele, și înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților cu contoare inteligente, care vor fi incluse și într-un sistem de contorizare adecvat. Datorită contoarelor inteligente, noul sistem de măsurare a energie va furniza mai multe informații decât un contor convențional, asigurându-se în acest fel citirea, conectarea și deconectarea la distanță a contoarelor.
 
Despre Adrem
 
Adrem captează esența companiilor Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link și are menirea de a valorifica potențialul tehnologic și creativitatea angajaților în scopul eficienței energetice și dezvoltării sustenabile. De peste 28 de ani, oferim clienților noștri produse, soluții și servicii dedicate domeniului energetic.
 
Despre DEO
 
DEO este parte a Grupului CEZ în România și operează pe piața românească din 2005, furnizând energie electrică la 1.449.939 clienți din 7 județe din regiunea Oltenia. 
 
Despre Intrarom 
 
Intrarom, subsidiară a Intracom Telecom, şi-a consolidat în mod constant poziţia de vendor important al pieței de telecomunicații din România, şi în prezent are aproximativ 380 de angajaţi şi o suprafaţă industrială totală de 33.000 mp. Susţinută de o infrastructură solidă care are la bază o investiţie de peste 24 milioane de euro, experienţa companiei acoperă următoarele linii de business: soluţii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicații, soluţii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicaţii personalizate și soluții pentru utilităţi şi bănci, precum și producția de echipemante de telecomunicaţii. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.intrarom.ro. 
 
Despre ADD GRUP 
 
ADD GRUP is one of recognized leaders in smart metering industry with projects in more than 30 countries worldwide and more than 7 mln smart meters in the field. The company develops and manufactures benchmarking smart metering solutions based on latest technologies and open standards PRIME, G3-PLC, Hybrid PLC & RF, DLMS/COSEM.
Media contact:
Ruslan Casico
Head of Sales and Marketing+37369044719
Ruslan.casico@addgrup.com