Modernizare teci electroizolante pe LEA 20 kV zona PE Caracal, PE Scornicești și PE Corabia – Adrem

Modernizare teci electroizolante pe LEA 20 kV zona PE Caracal, PE Scornicești și PE Corabia

Energie Electrică

Domeniu: Energie electrică

Client: Distribuție Energie Oltenia

Descriere Proiect: Montare teci electroizolante.

Acestea sunt produse destinate izolării conductorilor electrici la liniile de medie tensiune (20kV). Montajul se face în zona izolatorilor atât la stâlpii cu console din beton cât și la cei cu console metalice cu scopul reducerii numărului de căderi și respectiv de reanclansari automate rapide (RAR) datorate pătrunderii în instalație a păsărilor sau altor obiecte sau corpuri străine care pot genera avarii.

Durata lucrării: termenul final al lucrării este 11 mai 2021. 50% din lucrare a fost finalizată în anul 2020 iar cealaltă jumătate va fi finalizată la 15 aprilie.

Locația lucrării: Județul Olt

  • LEA 20 Kv Caracal -Stația Plăviceni
  • LEA 20 Kv Grădiște-SIUHE Slătioara
  • LEA 20 Kv Corabia -TCH Izbiceni
  • LEA 20 Kv Corabia-Irigații 6
  • LEA 20 Kv Corabia -Oraș Corabia

Obstacole întâlnite

Pentru încadrarea în numărul de întreruperi conform standardului de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice reglementat de ANRE lucrările au fost executate cu 20 electricieni, zilnic, din care 6 din județele învecinate, Dolj și Teleorman.

Lucrările de construcții montaj s-au desfășurat cu dificultate datorită accesului dificil. Liniile de 20 Kv fiind în general în afară localităților pe terenuri cultivate cu cereale sau terenuri pregătite pentru alte culturi. Din această cauza accesul nu s-a făcut decât prin deplasarea personalului executant pe jos, pe distanțe lungi de la drumul de acces, cu întreg echipamentul de lucru și protecție purtat pe mâini.

Poze proiect