Automatizare conductă de interconectare a Sistemului de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din Republica Moldova, Faza II pe direcția Iași – Ungheni – Chișinău – Adrem

Automatizare conductă de interconectare a Sistemului de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din Republica Moldova, Faza II pe direcția Iași – Ungheni – Chișinău

Gaze Naturale

DOMENIU: Trasport gaze naturale

CLIENT: VESTMOLDTRANSGAZ SRL

DESCRIERE PROIECT:
Automatizarea conductei de transport gaze naturale DN600 Ungheni – Chișinău, cu lungimea totală de 110 km, amplasată pe teritoriul Republicii Moldova, traversând raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Strășeni și Chișinău.

Sistemele de automatizare și securizare conductă se vor amplasa în:
– Platforma A Ungheni – prin montare a 2 linii de măsură și integrarea lor în sistemul de măsurare al gazelor existent;
– Stații de Măsurare și Reglare a Presiunii Gazelor SMRG : Semeni, Petricani, Ghidighici;
– SMRG+NMRG Tohatin;
– Lucrări de interconectare pe Platforma C Todirești;
– 6 grupuri de robinete principale și de interconectare R1,R3,R5,R6,R8,R10,R11;
– 4 grupuri de robinete secundare R2,R4,R7,R9;
– Execuție CCAMS Ghidighici.

Durata lucrării: 9 luni.

Locația lucrării: Republica Moldova, lungime totală conductă 110 km, traversând raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Strășeni și Chișinău.

Obstacole întâlnite: vreme nefavorabilă (ploi abundente) pe o perioadă de o lună și jumătate. Alte obstacole majore nu au fost.

BENEFICII pentru CLIENT/ COMUNITATE:
Gazoductul răspunde atât necesităţilor de alimentare în condiţii de siguranţă a diferitelor zone de consum din ţară, cu beneficiu pentru comunitate, cât şi de crearea posibilităţilor de tranzitare a gazelor naturale prin sistemul de transport al Republicii Moldova.

Poze proiect