MODERNIZARE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN COMUNA PLENIȚA, JUDEȚUL DOLJ – Adrem

MODERNIZARE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN COMUNA PLENIȚA, JUDEȚUL DOLJ

Iluminat Public

DOMENIU: ILUMINAT PUBLIC

CLIENT: Comuna Plenița, jud. Dolj

DESCRIERE PROIECT:

Lucrări de bază:

  • Deconectarea aparatului de iluminat existent de la rețea;
  • Demontarea aparatelor de iluminat existente;
  • Montare console (555 buc);
  • Montarea aparatelor de iluminat tip LED (555 buc.);
  • Conectarea aparatelor de iluminat nou montate (555 buc.);
  • Lucrări de implementare sistem de telegestiune pentru corpurile de iluminat de tip AIL-1;
  • Lucrări de implementare sistem de control pentru corpurile de iluminat de tip AIL-2/AIL-3;
  • Implementare sistem de telegestiune în 3 puncte de aprindere ale comunei;

Soluție tehnică

Solutia propusă se bazează pe aparate de iluminat moderne de înaltă performanță din punct de vedere energetic utilizând tehnologia LED, cu o durată de viață mult mai lungă, de cca. 100.000 ore de funcționare, reducându-se astfel numărul de înlocuiri ale lămpilor și costurile aferente.

BENEFICII PENTRU COMUNITATE

Prin modernizarea sistemului de iluminat public se urmărește creșterea eficienței energetice a sistemului și în același timp asigurarea parametrilor luminotehnici impuși prin standardele în vigoare, pentru fiecare stradă, funcție de clasa drumului respectiv. Prin implementarea invesției publice se vor înlocui toate corpurile de iluminat (pe străzile vizate) cu unele cu surse LED, eficiente energetic, dimmabile și cu o durată de viață mult mai mare.

Comuna Plenița va beneficia direct în urma reducerii costurilor de întreținere, sumele economisite putând fi valorificate în alt mod.

Tehnologia LED a demonstrat că după o perioadă de intensă expansiune, a ajuns astăzi la maturitate tehnologică. Soluțiile disponibile pe plan mondial și național atestă un potențial de eficiență tehnico economică dublu față de corpurile echipate cu lămpi cu sodiu de înaltă presiune, datorită următoarelor caracteristici principale:

  • Eficiența specifică a sursei LED (lm/W), este mai mult decat dublă față de lămpile fluorescente compacte;
  • Eficiența aparatului de iluminat este maximizată, optica eliminând necesitatea utilizării unor oglinzi care generează o pierdere de cca 40% din fluxul luminos în cazul emisiei omnidirecționale a lămpilor fluorescente sau cu descărcări;
  • Atingerea instantanee a regimului de funcționare a lămpilor cu LED permite utilizarea unor sisteme de comandă dinamică, cu posibilitatea de trecere rapidă de la nivel redus de iluminare la valori normale;
  • Durata mare de viață a LED-urilor permite reducerea cheltuielilor pentru mentenanță;
  • Lumina albă produsă de LED-uri dă posibilitatea obținerii unei senzații luminoase echivalente cu situația unui nivel de iluminare dublu, obținut cu lămpi cu sodiu, ceea ce înseamnă o economie suplimentară de energie.

Rezultatele implementării proiectului se vor concretiza în reducerea consumului de energie, reducerea emisiilor de CO2 și reducerea poluării luminoase.

ECHIPA: în medie de opt  electricieni/zi

ECHIPAMENTE FOLOSITE: corpuri iluminat tip LED 30w,45w,54w; console și brățări de prindere; cabluri alimentare și cleme de conexiuni.

Durata lucrării: 30 zile lucrătoare

Data finalizarii lucrarii: 31.12.2021

Observații: colaborare bună cu Distribuție Oltenia privind programele de lucrări și cu reprezentanții Primăriei Plenița

Poze proiect