RESPONSABILITATE SOCIALA

SCOALA DE INOVATIE 2012

RESPONSABILITATE SOCIALA

SCOALA DE INOVATIE 2012

“Scoala de Inovatie” a fost primul program desfasurat in cadrul platformei de responsabilitate sociala “Viitorul alege inovatia”, prin care ADREM INVEST si-a propus sa se implice activ in viata tinerilor din comunitatile unde activeaza.

Programul a invitat la cursuri cei mai buni elevi din 24 de licee selectate, din 3 orase din tara. In fiecare oras au avut loc doua cursuri despre creativitate si doua cursuri despre inovatie, pe parcursul a cate doua zile. Prima serie a fiecarui curs a fost sustinuta de domnul Mirel Banica, profesor asociat la Universitatea Bucuresti si sociolog, Academia Romana, in timp ce a doua serie de cursuri a fost sustinuta de catre un profesor local, cu experienta in cele doua arii urmarite. Cursurile s-au desfasurat pe parcursul „Saptamanii Altfel”, cand elevii sunt incurajati sa participe la activitati extra-scolare, care sa raspunda intereselor si preocuparilor lor. In urma cursurilor, elevii participanti s-au putut inscrie la concursul de proiecte, pentru a-si dovedi abilitatile si cunostintele dobandite.

In urma concursului de proiecte au fost selectate 3 echipe pentru a participa la „Scoala de Vara Adrem Invest”, care viza o incursiune in lumea inovatiei. Castigatorii primelor 3 locuri din clasament au avut ocazia sa viziteze Muzeul Tehnicii din Viena, Muzeul Tehnicii din Bucuresti si cele mai importante obiective industriale din Romania: Centrala Cernavoda, Centrala Portile de Fier, Barajul Vidraru.

Programul a fost unul pilot, iar in urma rezultatelor obtinute in prima editie, programul a fost dezvoltat si extins in mai multe orase din tara.

  • Profesoara Popa Cristina, coordonatoarea echipei castigatoare a primului loc, marturiseste: Cursurile la care am participat au fost extrem de captivante, apoi competitia la care am luat parte, eu si echipa de la Liceul “Traia Vuia ”din Craiova, ne-au determinat sa scoatem la iveala tot ce am avut mai bun. (…) Concursul a fost o provocare, o experienta mai mult decat minunata nu numai datorita premiului, ci si pentru ca am aflat ca inca mai exista OAMENI care ne ajuta sa nu ne pierdem increderea in alti oameni, care ne-au dat sansa sa mergem alaturi de ei la drum, datorita carora am adunat in suflet mii de cuvinte frumoase.

  • Unul din ocupanții locului II, Simion Emanuel ne spune: Aceasta excursie a fost pentru mine una din cele mai spectaculoase experiente pe care am avut-o si mi-a trezit o idee de viitor si anume de a da la o facultate de inginerie electrica sau o facultate energetica.