MANAGEMENT INTEGRAT
SI REGLEMENTARI

MANAGEMENT INTEGRAT
SI REGLEMENTARI

MANAGEMENTUL INTEGRAT AL CALITATII, MEDIULUI SI SECURITATII IN MUNCA

MANAGEMENTUL INTEGRAT AL CALITATII, MEDIULUI SI SECURITATII IN MUNCA

redline

MANAGEMENTUL INTEGRAT AL CALITATII, MEDIULUI SI SECURITATII IN MUNCA

redline

Adrem a dezvoltat si a implementat un Sistem de Management Integrat (SMI) pentru a demonstra capabilitatea de a realiza produse si pentru a efectua servicii ce satisfac in mod constant cerintele clientilor sai si a respecta cerintele legale si reglementate in domeniu. De asemenea, urmareste ca prin aplicarea efectiva a acestui Sistem de Management Integrat sa se obtina imbunatatirea continua a eficacitatii acestuia si prevenirea aparitiei neconformitatilor. Sistemul de Management Integrat este in conformitate cu standardele SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR OHSAS 18001:2008

Obiectivul general al Sistemului de Management al Calitatii este reprezentat de satisfacerea in cel mai inalt grad a cerintelor clientilor.

Specific standardului SR EN ISO 9001:2008 este ca acesta promoveaza o abordare bazata pe proces. Un avantaj al abordarii bazate pe proces este controlul permanent pe care aceasta il asigura, atat asupra legaturii dintre procesele individuale in cadrul sistemului de procese, cat si asupra combinarii si interactiunii acestora.

Obiectivul general al Sistemului de Management de Mediu este tinerea sub control si reducerea impacturilor negative asupra mediului, generate prin functionarea organizatiei. ISO 14001 impune stabilirea printr-o Analiza Initiala de Mediu a aspectelor de mediu, determinarea obiectivelor si tintelor si elaborarea programelor de management de mediu.

Obiectivele specifice ale SMI sunt legate de necesitatea de a respecta intocmai cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008,

SR EN ISO 14001:2005, OHSAS 18001 si de a raspunde in mod corespunzator prevederilor reglementarilor din domeniile calitatii si protectiei mediului aflate in vigoare in Romania.

ADREM situeaza sanatatea si securitatea in munca in centrul tuturor deciziilor si proceselor de afaceri, plecand de la considerentul ca investitia cea mai importanta in companiile sale sunt oamenii.

Preocuparea pentru siguranta si sanatatea oamenilor este o caracteristica fundamentala a Adrem si nu va fi compromisa in fata altor aspecte ale afacerii. Mai mult, grija pentru sanatate si securitate in munca este parte din etica profesionala a companiilor si unul dintre factorii ce determina rezultatele excelente in afaceri.

Procesele Sistemului de Management Integrat care se desfasoara in ADREM se pot clasifica astfel:

  • procese principale (procese care adauga valoare si in cadrul carora se furnizeaza produsul sau se presteaza serviciul catre client)
  • procese de managementul resurselor
  • procese de masurare, analiza si imbunatatire
  • procese de management al calitatii, mediului si sanatatii si securitatii ocupationale, cu aplicabilitate generala
  • procesul de planificare de mediu
  • procesul de asigurare a controlului operational
  • pregatirea pentru situatii de urgenta si monitorizarea pe linie de mediu
  • identificarea, evaluarea si analiza aspectelor legate de sanatate si securitate ocupationala
  • controlul operational al activitatilor care pot avea impact asupra sanatatii si securitatii ocupationale
  • evaluarea riscului, identificarea pericolelor si controlul, in scopul prevenirii accidentelor si imbolnavirilor