AUTOMATIZAREA RETELELOR DE DISTRIBUTIE DE MEDIE SI DE INALTA TENSIUNE PENTRU FDEE ELECTRICA DISTRIBUTIE TRANSILVANIA SUD

Domeniu: Transport si distributie de energie
Descriere: Sistem SCADA/DMS pentru reteaua de distributie a liniilor de inalta tensiune, a statiilor de transformare de medie tensiune si a substatiilor de inalta tensiune in etape diferite de transformare.
Functionalitati:
Toate caracteristicile SCADA DMS, inclusiv calculul topologic de inalta si medie tensiune pentru toate echipamentele on-line/offline, plus caracteristicile importante DMS: fluxul de putere, calculele de scurtcircuit, localizarea punctului critic.
Furnizarea, instalarea si controlul la distanta pentru mai mult de 1500 de autorecloserse si separatoare de sarcina pentru reteaua de distributie a liniilor aeriene.
Integrare IED (RTU- uri si relee de protectie) de la un numar mai mare de 15 producători diferiti.
Protocoale de comunicatie multiple: IEC 60870-5-101,103,104, Modbus RTU/TCP, IEC61850.
Specificatii:
Dispecerate: 6 dispecerate MV, 3 dispecerate HV. Servere de comunicatie (FEC) redundante in fiecare dispecerat, servere centrale in Brasov si back-ups in alte 2 locatii.
Nr. RTU-uri/Puncte locale: mai mult de 2000.
Nr. variabile de proces: ~100.000 online DP; ~80.000 elemente topologice (inclusiv elementele de comutatie din RED).
Comunicatii: Solutii mixte, in functie de situatiile din fiecare punct local: fibra optica, GPRS, radio conventional, MPLS, VSAT etc.
Contractor General: Contractor general al proiectelor ”la cheie” pentru LEA MT; Subcontractor de specialitate in domeniul telecontrolului/SCADA pentru PA si PT si pentru substatiile de inalta tensiune.

PROIECTE